Du behöver

  • 700 g kotletter
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st purjolök liten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rosépeppar krossad
  • 4 msk tomatpesto (finns på burk i livsmedelsaffären)
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 0.5 dl Ljummet vatten
  • 13.5 st svarta oliver

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll ut sesamoljan på ett fat. Rulla runt köttet i det och låt det sedan ligga och dra i ca 30 minuter.

2
Krossa rosépepparn, finhacka purjolöken och blanda samman det med salt. Fördela blandningen ovanpå köttet. Lägg köttet på ett galler över en liten långpanna. Stick in en köttermometer där köttet är som tjockast. Stek det mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader, i 40-45 minuter.

3
Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor. Lägg upp skivorna på uppläggningsfat.

4
Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda samman dem med pesto och vatten. Häll röran över köttet och strö oliver runtom.