Du behöver

  • 14 st spättafiléer
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.75 dl dill finhackad
  • 5 dl fiskbuljong

Sås:

3 dl gräddfil
1.5 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
0.5 tsk dragon
0.5 dl dill finhackad
0.5 dl purjolök finstrimlad
1 st kräftstjärtar ask i lag

Garnering:

kräftstjärtar
citronskivor
dillvippor

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft. Strö över dillen och rulla samman fisken.

2
Lägg fiskrullarna tätt med skarven nedåt i en eldfast form. Häll buljongen över dem och täck med folie.

3
Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken vit och ogenomskinlig, ca 20 minuter. Ta ut formen och låt fisken kallna i sin lag.

4
Blanda samman gräddfil med majonnäs, pepparrot, dragon och dill. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i såsen.

5
Lägg spättarullarna på uppläggningsfat. Ansa och finstrimla purjolöken. Fördela den ovanpå fisken. Täck med såsen.

6
Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.