Du behöver
- färska hallon
- 2 dl hallonsaft
- 2 dl vatten
- 2.5 dl gelésocker multi
- 250 g hallon färska eller djupfrysta
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 st ägg små
225 g vit choklad
1.5 dl kesella
Det här behövs för 12-14 glas:
Gör så här
1
Fördela hallonen i glasen. (Spara några till garnering.)
2
Häll saft, vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning, ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna någon minut. Häll saften över bären.
3
Ställ glasen kallt att stelna i några timmar.
4
Vispa grädden till chokladmoussen. Dela chokladen i mindre bitar. Smält den i vattenbad. Tänk på att vit choklad är värmekänslig.
5
Vispa upp äggen. Tillsätt chokladen lite i taget under kraftig vispning. Rör ner kesella och till sist grädden.
6
Fördela chokladmoussen över hallongelén och ställ det kallt i minst en timme. Fördela några färska hallon ovanpå. Servera.