Du behöver

  • 5 st böckling
  • 6 msk rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • dill rikligt med finhackad
  • salt och peppar

Potatissallad:

potatis ca 1 kg kokt kall
4 st tomater
3.5 st hårdkokta ägg
2 st rödbetor inlagda
hackad gräslök
kapris

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
0.75 dl majonnäs
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rensa böcklingarna noga. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i plastpåse.

2
Rör samman matolja med vinäger, senap, dill, salt och peppar. Häll det över böcklingen och lägg påsen kallt i minst 2 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

3
Skär potatis, tomater och ägg i skivor. Skär rödbetorna i ganska tunna klyftor.

4
Lägg upp det portionsvis med potatis underst, sedan tomater, ägg och rödbetor. Toppa med rikligt med böckling. Strö över kapris och hackad gräslök.

5
Rör samman creme fraiche med majonnäs och smaka av med salt och peppar. Bjud såsen till.