Du behöver

  • 1 kg räkor
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk basilika hackad
  • salt

Tillbehör:

ris
grönsaker
1 st grönsaksbuljongtärning

Ugn: 200°

300 g räkor
20 st musslor se tips hur man kokar musslor

Dekorera med:

räkor och musslor
dill

Servera med:

potatis eller baguette

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och hacka chilifrukten. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja.

2
Tillsätt vin och matlagningsgrädde. Låt såsen puttra några minuter. Lägg ner räkor och basilika. Smaka av med salt. Låt allt bli varmt.

3
Stek spetten mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

4
Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och finhacka den. Skålla och skala tomaterna. Finhacka dem.

5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt tomathack, chilisås, chili, basilika och smulad buljongtärning. Låt allt koka utan lock tills såsen har tjocknat, ca 6-8 minuter. Bjud gärna saffransris och wokgrönsaker till.

6
Garnera med svart kaviar.