Du behöver

  • 11 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • 50 g jäst för söta degar
  • 3 dl mjölk gärna lätt
  • 1 st ägg

Fyllning:

1.5 dl kokosflingor
75 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
limefrukt rivet skal av 2
1.5 msk pressad lime

Pensling:

ägg
kokos

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda mjölet med socker och bakpulver. Smula ner fettet.

2
Rör ut den smulade jästen i den kalla mjölken. Tillsätt ägget.

3
Häll vätskan över mjölblandningen och arbeta degen smidig. Är degen för lös, tillsätt lite mera mjöl. Jäs degen ca 1 timme.

4
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen.

5
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till ca 50 x 50 cm. Sporra ut 36 fyrkanter. Fördela fyllningen på dessa.

6
Vik upp hörnen mot mitten och nyp till. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt eller i pappersfromar. Jäs ca 30-40 minuter.

7
Pensla bullarna och strö på kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 6 – 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.