Du behöver
- 11 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 150 g smör eller margarin
- 50 g jäst för söta degar
- 3 dl mjölk gärna lätt
- 1 st ägg
Fyllning:
1.5 dl kokosflingor
75 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
limefrukt rivet skal av 2
1.5 msk pressad lime
Pensling:
ägg
kokos
Ugn: 250°
Gör så här
1
Blanda mjölet med socker och bakpulver. Smula ner fettet.
2
Rör ut den smulade jästen i den kalla mjölken. Tillsätt ägget.
3
Häll vätskan över mjölblandningen och arbeta degen smidig. Är degen för lös, tillsätt lite mera mjöl. Jäs degen ca 1 timme.
4
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen.
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till ca 50 x 50 cm. Sporra ut 36 fyrkanter. Fördela fyllningen på dessa.
6
Vik upp hörnen mot mitten och nyp till. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt eller i pappersfromar. Jäs ca 30-40 minuter.
7
Pensla bullarna och strö på kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 6 – 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.