Du behöver

  • 150 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2.5 dl socker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 st äggvitor
  • 0.5 dl florsocker med jordgubbssmak
  • karamellfärg några droppar röd

Garnering:

1 dl florsocker med jordgubbssmak
vatten ca 1/2 – 1 msk, kallt
jordgubbar
citronmelissblad

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under kraftig fortsatt vispning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Tag undan ca 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt florsocker och några droppar karamellfärg.

4
Häll lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Tillsätt den rosa smeten och täck med resterande ljus smet. Drag med en gaffel i smeten så att kakan blir mönstrad.

5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.

6
Rör ut florsockret med vatten till en jämn smet. Bred det över kakan och garnera med jordgubbar och citronmeliss. Kakan går att frysa utan sin garnering.