Du behöver
- 150 g smör eller margarin rumsvarmt
- 2.5 dl socker
- 3 st äggulor
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 3 st äggvitor
- 0.5 dl florsocker med jordgubbssmak
- karamellfärg några droppar röd
Garnering:
1 dl florsocker med jordgubbssmak
vatten ca 1/2 – 1 msk, kallt
jordgubbar
citronmelissblad
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under kraftig fortsatt vispning.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Tag undan ca 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt florsocker och några droppar karamellfärg.
4
Häll lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Tillsätt den rosa smeten och täck med resterande ljus smet. Drag med en gaffel i smeten så att kakan blir mönstrad.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
6
Rör ut florsockret med vatten till en jämn smet. Bred det över kakan och garnera med jordgubbar och citronmeliss. Kakan går att frysa utan sin garnering.