Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 3 tsk vetemjöl
  • vatten

Glasyr:

100 g philadelphiaost
2 msk matfett
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

bär färska

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en kakform (ej med löstagbar botten!), ca 23 cm i diameter. Dela på äggvitor och gulor.

2
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner gulor och socker.

3
Sikta ner mjölsorterna i smeten och blanda försiktigt.

4
Häll smeten genast i formen och täck noga med folie. Ingen ånga får komma in i kakan. Ställ formen i en gryta med kokande vatten.

5
När vattnet börjar koka igen, minska värmen till mellanläge. Sjud i ca 30 minuter. Prova då med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

6
Blanda samman glasyren och bred den över kakan. Garnera med färska bär.