Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1.5 dl potatismjöl
- 3 tsk vetemjöl
- vatten
Glasyr:
100 g philadelphiaost
2 msk matfett
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
bär färska
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en kakform (ej med löstagbar botten!), ca 23 cm i diameter. Dela på äggvitor och gulor.
2
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner gulor och socker.
3
Sikta ner mjölsorterna i smeten och blanda försiktigt.
4
Häll smeten genast i formen och täck noga med folie. Ingen ånga får komma in i kakan. Ställ formen i en gryta med kokande vatten.
5
När vattnet börjar koka igen, minska värmen till mellanläge. Sjud i ca 30 minuter. Prova då med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
6
Blanda samman glasyren och bred den över kakan. Garnera med färska bär.