Du behöver

  • 4 st banan
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 2 msk smält smör

Apelsinsås:

1 dl socker
0.5 dl vatten
saft rivet skal och av 1 apelsin
0.5 dl grädde

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll socker, rivet apelsinskal och vatten i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt det koka 4-5 minuter. Tag kastrullen från värmen.

2
Tillsätt pressad apelsinsaft och grädde. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen bli tjockflytande och glansig.

3
Skala bananerna och halvera dem på längden. Ringla över pressad citronsaft och pensla dem med smält smör. Lägg bananerna i fiskgaller och grilla dem några minuter tills de har fått lite färg.

4
Lägg upp bananerna och ringla över såsen. Bjud iskall vaniljglass till.