Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 400 g marulksfilé eller annan fisk med fast kött
  • 2 st squash

Marinad:

2 msk pressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
3 msk matolja
0.5 tsk salt
1 krm peppar

Sås:

1 kruka basilika
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk flytande honung
0.5 tsk salt
1 krm peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i kuber, ca 2×2 cm stora.

2
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner fisken och ställ det kallt ca 1 timme.

3
Skär squashen på längden till remsor. Använd potatisskalare. Rulla ihop remsorna två och två. Varva lax, marulk och squashrullar på spetten.

4
Grilla ca 8 minuter, vänd spetten efter halva tiden.

5
Mixa eller finhacka basilikan och rör samman den med yoghurt. Smaka av med honung, salt och peppar.