Du behöver

  • 8 st kalvinnanlår tunna, benfritt, eller färsk skinka
  • 4 skiva ost av herrgårdstyp
  • 4 skiva skinka rökt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1-1/2 dl ströbröd

Stekning:

1.5 msk smör eller margarin

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Bulta ut köttskivorna med handen så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, och täck med skinkan

2
Täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.

3
Pensla köttet med ägg och vänd det i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).

4
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6-8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns. Servera schnitzeln på varm tallrik med kokt färsk eller stekt potatis, någon grönsak och tomater.


Kommentar:
Om du ska bjuda många gäster på schweizerschnitzel går de att steka nederst i ugnen i 250° i ca 20 minuter. Ös under tiden med smält matfett.
Vid stekning i panna, blanda gärna matfettet med lite olja. Paneringen blir då riktigt frasig.