Du behöver
- 2.5 st kycklingklubbor 400g
- 3 st morötter späda
- 0.5 st purjolök
- 1 bitar gurka färsk
- salt och peppar
- hönsbuljong ca 6-8 dl
- 0.5 st citron
- spenatblad ca 50g färsk
Tillbehör:
färskpotatis ca 400 g
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Drag bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem så att du får lår och ben. Skala och finstrimla morötterna. Ansa och strimla purjolöken. Strimla gurkan.
2
Koka upp buljongen och lägg i kycklingen. Låt den småputtra under lock ca 25-30 minuter.
3
Tillsätt purjolök och morötter. Salta och peppra lätt. Låt allt puttra i ytterligare några minuter. Smaka av med lite pressad citronsaft. Tillsätt spenatblad och strimlad gurka. Låt allt puttra i ytterligare några minuter.
4
Ät nykokt färskpotatis till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows