Du behöver
- 50 g persilja
- 1 st lök liten hackad gul
- 0.5 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 l vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st äggula
- 0.25 dl grädde
- salt och peppar
Till servering:
1.5 st hårdkokta ägg
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Fräs löken lätt i smör. Rör ner mjölet och späd med ca 2 dl av vattnet medan det kokar upp.
2
Smula ner buljongtärningarna och tillsätt resten av vattnet. Sjud under lock i ca 5 minuter.
3
Hacka den sköljda och rensade persiljan fint, gärna i matberedaren. Blanda hacket i soppan. Koka några minuter.
4
Ta soppan från värmen och vispa ner gulan utrörd i grädden. (Nu får inte soppan koka mer!). Smaka av med salt och peppar. Servera med hackat ägg och ett gott bröd.