Du behöver
- 0.5 l fiskbuljong (tärning)
 - 1 st lök gul hackad
 - 3 st potatis medelstora tärnade
 - 2.5 st rotselleri hg tärnat
 - 200 g fiskfilé färska eller tinade frysta
 - 0.5 pkt saffran stött
 - salt
 - 0.5 krm vitpeppar
 
Garnering:
                                                                räkor                       och
                                                                dill 
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
                Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och selleri. Koka allt mjukt, ca 8 minuter.
            
2
                Kör rotsakerna i mixer eller vispa sönder dem med elvisp till puré. Sjud en kort stund. Smaka av med saffran, salt och peppar.
            
3
                Skär fisken i bitar och lägg ner den i soppan. Sjud tills fisken är klar. (Tiden beror på fiskens tjocklek.)
            
4
                Servera soppan med räkor och/eller musslor.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






