Du behöver
- 5 st äggulor
- 1 3/4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.25 dl koncentrerad fläderblomsaft
- 1 3/3 dl matlagningsyoghurt
- 3.25 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
500 g rabarber späd
0.75 dl vatten
1 dl socker
0.5 tsk kardemumma malen
Det här behövs för 8 port:
Gör så här
1
Vispa äggulorna tillsammans med florsocker och vaniljsocker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt saft och matlagningsyoghurt. Rör om väl.
2
Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Fördela glassmeten i ca 8 vattensköljda portionsformar. Ställ dem kallt minst 5 timmar innan de ska serveras.
3
Ansa rabarbern och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt det koka under lock tills rabarbern är mjuk. Rör ner kardemumman och låt kompotten svalna.
4
Ställ glassformarna i kylen ca 15 minuter innan glassen ska avnjutas. Stick ner en kniv på sidan om glassens kant och stjälp upp glassen på tallrikar. Fördela rabarberkompotten runtom. Garnera eventuellt med lite citronmeliss.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows