Du behöver
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 100 g champinjoner hackade smörfrästa
- 2 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 8 skiva bacon 1 pkt
- 7 st potatis medelstora
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- mjölk eller matlagningsgrädde
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda färsen med champinjoner, potatismjöl, ägg, mjölk, salt, timjan och vitlök.
2
Skiva de skalade rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Lägg det i en smord ugnssäker form med salt och peppar mellan varven. Häll över mjölk eller grädde.
3
Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter så att rotfrukterna blir halvmjuka.
4
Forma färsen till 8 avlånga bullar och vira bacon runt dem. Placera dem på rotfruktsgratängen.
5
Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukterna är klara och köttet genomgräddat. Servera med en sallad och/eller någon grönsak.