Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 msk smält smör eller margarin

Fyllning:

400 g falukorv
2 st paprikor
1 st purjolök
4 st tomater
3 msk tomatpuré
salt och peppar
1 tsk basilika
3 dl riven ost
2 st ostsås förpackningar Kelda
riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 12 pannkakor:

Gör så här

1
Lägg mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Rör ner det smälta matfettet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

2
Hetta upp stekpannan och låt lite matfett smälta i den. Häll i pannkakssmet så det blir lite tjocka pannkakor. Låt smeten stelna på ovansidan. Vänd pannkakan och grädda andra sidan. Fortsätt tills smeten är slut. Det brukar bara behövas matfett till första pannkakan.

3
Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomater och korv.

4
Fräs lök, paprika och korv i lite matfett tills paprikan mjuknar. Tillsätt tomattärningar och låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har kokat in. Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt, peppar och basilika. Låt röran kallna.

5
Lägg ut pannkakorna och fördela korvröran ovanpå. Strö över riven ost. Vik in sidorna och rulla ihop till paket.

6
Ska pannkakorna gräddas så lägg dem i smord eldfast form. Ringla över ostsås och strö lite riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows