Du behöver

  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde

2-3 bitar dajm

Garnering:

daim krossad
jordgubbar

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad. Grovhacka dajmbitarna.

2
Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Rör kraftigt.

3
Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och dajmhacket i chokladsmeten. Spara lite av hacket till garnering.

4
Häll smeten i portionsglas eller i en större skål. Ställ kallt ett par timmar. Garnera med jordgubbar och dajmsmulor. Servera.


Kommentar:
Chokladmousse kan frysas och serveras som chokladparfait. Äggvitorna som blir över går också bra att frysa i tät burk. Då går de att vispa upp när de är tinade.