Du behöver
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 st banan stor mogen
- 1.5 dl gräddmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 100 g mörk blockchoklad
- 50 g valnötter
Garnering:
2 dl florsocker med citronsmak
1.5 msk vatten
valnötter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
3
Mosa bananen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat matfett. Rör om ordentligt.
4
Hacka choklad och nötter. Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner choklad, nötter och mjölblandningen i smeten. Rör om så att allt blir väl blandat.
5
Ställ ut muffinsformar, gärna dubbla så håller de formen bättre, på bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
6
Låt muffinsen kallna på galler.
7
Rör ut florsockret med vatten till en tjock gröt. Bred glasyren över muffinsen och garnera med valnöt. Muffinsen går att frysa utan garnering.