Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 st banan stor mogen
  • 1.5 dl gräddmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g valnötter

Garnering:

2 dl florsocker med citronsmak
1.5 msk vatten
valnötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

3
Mosa bananen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat matfett. Rör om ordentligt.

4
Hacka choklad och nötter. Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner choklad, nötter och mjölblandningen i smeten. Rör om så att allt blir väl blandat.

5
Ställ ut muffinsformar, gärna dubbla så håller de formen bättre, på bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

6
Låt muffinsen kallna på galler.

7
Rör ut florsockret med vatten till en tjock gröt. Bred glasyren över muffinsen och garnera med valnöt. Muffinsen går att frysa utan garnering.