Du behöver
- 250 g torskfilé
- 200 g räkor med skal
- 1 st äggvita
- 0.5 tsk fisksås
- 0.25 st röd chilifrukt
- 1 st vårlök
- 2 msk koriander hackad färsk
- lime rivet skal av 1/2
Gurk och löksallad:
0.25 st gurka
0.25 st rödlök
fisksås
Tillbehör:
2 st jasminris port kokt
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedaren. Skala räkorna och lägg dem i matberedaren. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skär den i mindre bitar och lägg i matberedaren. Ansa och dela vårlöken i mindre bitar. Lägg dem i matberedaren. Tillsätt koriandern. Kör allt så att det blir finhackat.
2
Vispa äggvitan lätt. Rör ner den i fisksmeten tillsammans med fisksås och rivet skal av lime. Kör så att allt blandas väl.
3
Forma ovala bullar. Stek dem i en fettsnål stekpanna med ytterst lite matfett ca 5 minuter.
4
Tärna gurkan ganska fint. Skala och finhacka löken. Rör samman gurka och lök med lite fisksås. Smaka av.
5
Bjud jasminris till.
Duka vackert och njut länge. Det förhöjer matupplevelsen. Fisksås kan du köpa i de flesta livsmedelsaffärer. I Asien använder man ofta fisksåsen till att salta maten med.