Du behöver

  • 250 g torskfilé
  • 200 g räkor med skal
  • 1 st äggvita
  • 0.5 tsk fisksås
  • 0.25 st röd chilifrukt
  • 1 st vårlök
  • 2 msk koriander hackad färsk
  • lime rivet skal av 1/2

Gurk och löksallad:

0.25 st gurka
0.25 st rödlök
fisksås

Tillbehör:

2 st jasminris port kokt

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedaren. Skala räkorna och lägg dem i matberedaren. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skär den i mindre bitar och lägg i matberedaren. Ansa och dela vårlöken i mindre bitar. Lägg dem i matberedaren. Tillsätt koriandern. Kör allt så att det blir finhackat.

2
Vispa äggvitan lätt. Rör ner den i fisksmeten tillsammans med fisksås och rivet skal av lime. Kör så att allt blandas väl.

3
Forma ovala bullar. Stek dem i en fettsnål stekpanna med ytterst lite matfett ca 5 minuter.

4
Tärna gurkan ganska fint. Skala och finhacka löken. Rör samman gurka och lök med lite fisksås. Smaka av.

5
Bjud jasminris till.


Kommentar:
Duka vackert och njut länge. Det förhöjer matupplevelsen. Fisksås kan du köpa i de flesta livsmedelsaffärer. I Asien använder man ofta fisksåsen till att salta maten med.