Du behöver
- 2 l nässlor färska späda
 - 1 tsk salt
 - 1 st purjolök
 - 2 msk smör eller margarin
 - 2 msk vetemjöl
 - 12 dl grönsaksbuljong
 - salt och peppar
 
Tillbehör:
                                                                crème fraîche
                                                                räkor
                                                                gräslök 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Rensa nässlorna, tag bort de grova stjälkarna och skölj nässlorna väl i rikligt med kallt vatten. Koka upp vatten och salt. Lägg i nässlorna och  förväll dem ca 8-10 minuter.
            
2
                Sila av spadet men spara  gärna en del att ersätta buljongen med. Låt nässlorna rinna av väl. Hacka dem fint eller finfördela dem i en mixer eller matberedare.
            
3
                Ansa och finhacka purjolöken. Fräs den mjuk och glansig, utan att den får färg, i matfettet. Strö över mjöl och späd med nässelsky och buljong. Låt det koka samman några minuter.
            
4
                Tillsätt nässlorna och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med kall creme fraiche, skalade räkor och hackad gräslök.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






