Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 0.5 msk olivolja
- 0.5 msk vit balsamvinäger
- 2 krm farinsocker
- salt och peppar
- 1.5 dl couscous
- 1.5 dl hönsbuljong
- 150 g broccolibuketter
- 2 st vårlök
- 9 st rädisor
- rucolasallad
Örtröra:
75 g philadelphiaost (5%)
2.5 msk hackade örter t ex persilja, timjan, basilika
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Börja med att röra ut osten med finhackade örter. Ställ röran åt sidan.
2
Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem gyllene runtom i en fettsnål stekpanna i lite olja. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 10-12 minuter.
3
Rör samman balsamvinägern med farinsocker. Ringla det över kycklingfiléerna mot slutet av stekningen. Var nu uppmärksam, sockret bränner lätt. Vänd filéerna några gånger under tiden.
4
Koka upp buljongen och lägg i couscousen. Drag kastrullen från värmen och lägg på ett lock.
5
Ansa och skär vårlöken på snedden i små bitar. Ansa och skiva rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i vårlök och broccoli. Låt det sjuda enligt broccolins förpackning. Lägg i rädisorna så att de blir varma. Häll bort vattnet.
6
Rör i couscousen med en gaffel så att den blir luftig. Tillsätt grönsakerna och rucolablad.
7
Skär kycklingen i sneda skivor och lägg den ovanpå couscousen. Bjud örtröran till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows