Du behöver

  • 250 g skinka eller fläskfilé
  • 1 st lök liten gul
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk soja
  • 0.5 st ananasringar
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 0.5 msk potatismjöl

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Ansa köttet och skär det i ganska breda strimlor.

2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa squashen och skär den i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär ananasen i bitar. Spara spadet.

3
Koka upp soja, buljong och hälften av spadet från ananasburken i en gryta. Lägg i köttet i den kokande buljongen.

4
Tillsätt lök, pressad vitlök, vinäger och tomatpuré. Låt allt småkoka ca 15 minuter (fläskfilé 10 minuter).

5
Lägg ananas, paprika och squash i grytan och låt det koka några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av grytan. Bjud portion kokt ris till.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows