Du behöver
- 250 g skinka eller fläskfilé
- 1 st lök liten gul
- 0.25 st squash
- 0.5 st grön paprika
- 0.5 st röd paprika
- 2 dl köttbuljong
- 2 msk soja
- 0.5 st ananasringar
- 1.5 msk vinäger
- 1 msk tomatpuré
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 0.5 msk potatismjöl
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Ansa köttet och skär det i ganska breda strimlor.
2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa squashen och skär den i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär ananasen i bitar. Spara spadet.
3
Koka upp soja, buljong och hälften av spadet från ananasburken i en gryta. Lägg i köttet i den kokande buljongen.
4
Tillsätt lök, pressad vitlök, vinäger och tomatpuré. Låt allt småkoka ca 15 minuter (fläskfilé 10 minuter).
5
Lägg ananas, paprika och squash i grytan och låt det koka några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av grytan. Bjud portion kokt ris till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows