Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl socker
1.25 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
0.75 dl russin
40 g smör eller margarin

Ugn: 175°

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt en stund. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda kulor och platta ut dem till runda kakor. Tryck ut dem i aluminiumformarna.

2
Vispa upp äggen. Smält matfettet. Grovhacka nötterna och blanda samman dem med russinen.

3
Blanda samman sirap, socker och salt i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Häll blandningen i en tunn stråle, under vispning, i de uppvispade äggen.

4
Tillsätt det smälta matfettet och nöt- och russinblandningen. Fördela fyllningen i de ogräddade formarna. Ställ dem på bakplåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills fyllningen har “stannat”.