Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer färska
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt gratängost mozarella
  • 0.5 st burk tacosås medium
  • chilisås ca 3-4 matskedar
  • chilipeppar cayennepeppar, salt
  • 4 dl ris
  • 2 st banan

Detta behövs till 4 port

Gör så här

1
Stek kycklingfiléerna nästan helt genomstekta, krydda dem lite med chilipeppar.

2
Koka riset under tiden.

3
Blanda grädde, chilisås och tacosåsen, krydda med chilipeppar, cayennepeppar, och salt. Lägg riset i formen.

4
Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva bananerna.

5
Bred över gräddblandningen över riset, lägg på kycklingfiléerna, strö över bananskivorna. Strö därefter över osten. Gratinera i ugnen i ungefär 15 minuter.

6
Servera med grönsallad om så önskas.


Kommentar:
Här bör det vara färska kycklingfileér. De är fastare och innehåller inte så mycket marinad. Det är naturligtvis beroende på vilket märke man köper. Kronfågel är alltid okej, oavsett om de är frysta eller färska. Men man får vad man betalar för. Färska kycklingfiléer håller formen bra när man steker dem. Denna rätten går bra att förbereda innan gästerna kommer. När det är dags att äta strör man bara över bananerna och osten.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows