Du behöver

  • 600 g fiskfilé (kolja, hoki eller torsk)
  • 1 st citron
  • 2 msk basilika hackad
  • salt vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 pkt sallad (eller ett par olika salladshuvuden)
  • 1 st avokado
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vinäger skvätt
  • flingsalt och citronpeppar

Ugn: 200°

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Tina djupfryst fisk, bena ur färsk. Mixa fiskköttet hastigt i en matberedare. Smaksätt med saften från 1 citron, basilika, salt och peppar. Rör också ner mjöl. Forma smeten till bollar. Linda in varje boll med en skiva bacon. Stek hastigt i panna i lite flytande margarin. Lägg över i en form och tillaga i ugnen ca 8-10 minuter.

2
Skär avokadon i bitar och tomaterna i halvor eller klyftor. Blanda med salladen. Droppa ner olja och aningen vinäger, smaksätt med flingsalt och citronpeppar.

3
Lägg upp fisken på en salladsbädd. Servera med pressad potatis eller en klick mos.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows