Du behöver
- 600 g fiskfilé (kolja, hoki eller torsk)
- 1 st citron
- 2 msk basilika hackad
- salt vitpeppar
- 1 msk vetemjöl
- 1 pkt bacon
- 1 msk flytande margarin
- 1 pkt sallad (eller ett par olika salladshuvuden)
- 1 st avokado
- 1 pkt cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- 1 st vinäger skvätt
- flingsalt och citronpeppar
Ugn: 200°
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Tina djupfryst fisk, bena ur färsk. Mixa fiskköttet hastigt i en matberedare. Smaksätt med saften från 1 citron, basilika, salt och peppar. Rör också ner mjöl. Forma smeten till bollar. Linda in varje boll med en skiva bacon. Stek hastigt i panna i lite flytande margarin. Lägg över i en form och tillaga i ugnen ca 8-10 minuter.
2
Skär avokadon i bitar och tomaterna i halvor eller klyftor. Blanda med salladen. Droppa ner olja och aningen vinäger, smaksätt med flingsalt och citronpeppar.
3
Lägg upp fisken på en salladsbädd. Servera med pressad potatis eller en klick mos.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows