Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 skiva formbröd vitt
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 st persilja bunt
  • 1 msk myntablad finhackade
  • 1 msk oreganoblad finhackade
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Skala och finhacka löken. Rör ner den tillsammans med färsen, örterna, salt och peppar i brödblandningen.

3
Tillsätt äggen ett och ett och arbeta färsen smidig. Forma runda eller ovala bullar.

4
Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt bullarna eftersteka ca 8-10 minuter.