Du behöver
- 4 st vårlök
 - 3 st potatis
 - 350 g gröna ärter
 - 2 kruka körvel
 - 1 l grönsaksbuljong
 - salt och peppar
 
Tillbehör:
                                                              4 st hårdkokta ägg
                                                                körvel 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Ansa och strimla vårlöken. Skala potatisarna och tärna dem.  Fräs lök och potatis i lite matfett ca 6-8 minuter utan att det får färg.
            
2
                Plocka loss körvelbladen och grovhacka dem. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med ärter och buljong. Låt allt koka ca 10-12 minuter på svag värme under lock.
            
3
                Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till puré. Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Skala och hacka äggen, hacka körveln. Blanda samman ägghack och körvel.
            
5
                Häll upp soppan i portionsskålar och strö över ägghacket.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Strö gärna lite nyriven parmesanost över.