Du behöver

  • 1,5 kg lammrygg med ben
  • salt peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.75 dl bröd färskt rivet vitt
  • 2 msk örter t ex basilika, timjan, körvel

Örtsmör:

100 g smör
4 msk finhackade färska örter t ex timjan, rosmarin, basilika

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn det väl runtom i lite matfett. Lägg köttet i en smord eldfast form.

2
Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart ca 25 minuter. Svep in köttet i aluminiumfolie. Låt det vila en stund.

3
Rör smöret mjukt och blanda samman det med de finhackade örterna.

4
Blanda samman rivet bröd med finhackade örter.

5
Tag fram köttet och skär eventuellt av lite av benen så går det lättare att skära upp köttet sedan. Bred senapen över köttet och fördela örtbrödet ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills allt har fin färg.

6
Skär upp köttet och bjud örtsmör och italiensk klyftpotatis till.