Du behöver
- 1,5 kg lammrygg med ben
- salt peppar
- 2 msk dijonsenap
- 0.75 dl bröd färskt rivet vitt
- 2 msk örter t ex basilika, timjan, körvel
Örtsmör:
100 g smör
4 msk finhackade färska örter t ex timjan, rosmarin, basilika
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn det väl runtom i lite matfett. Lägg köttet i en smord eldfast form.
2
Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart ca 25 minuter. Svep in köttet i aluminiumfolie. Låt det vila en stund.
3
Rör smöret mjukt och blanda samman det med de finhackade örterna.
4
Blanda samman rivet bröd med finhackade örter.
5
Tag fram köttet och skär eventuellt av lite av benen så går det lättare att skära upp köttet sedan. Bred senapen över köttet och fördela örtbrödet ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills allt har fin färg.
6
Skär upp köttet och bjud örtsmör och italiensk klyftpotatis till.