Du behöver

Bottnar:

4 st äggvitor
2 dl florsocker
50 g flagad mandel

Ugn: 175°

Kräm:

1 dl socker
1 dl vatten
3 st äggulor
150 g smör eller margarin, 150-200 gram
50 g blockchoklad smält

Garnering:

chokladplattor
mimosa kanderad
viol kanderade

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum. Blanda florsocker och mandel. Vänd försiktigt ner sockerblandningen i vitorna.

2
Rita 2 runda ringar, ca 23 cm i diameter, på smort bakplåtspapper. Fördela och bred ut smeten jämnt i ringarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Koka vatten och socker til en simmig lag. Häll den het under vispning över äggulorna. Låt det svalna. Vispa ner fettet i små klickar och rör ner den smälta chokladen.

4
Bred kräm på en botten. Lägg den andra över och bred resten av krämen runt hela tårtan. Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

5
Så smälts choklad: Har du mikrovågsugn lägger du chokladen, bruten i bitar, i en kraftig fryspåse. Mikra någon minut på 750 W. Alternativt kan du smälta chokladen i vattenbad ovanpå spisen. Lägg chokladbitarna i en djup tallrik och ställ den över en kastrull med hett vatten.