Du behöver

  • 8 st laxschnitzel ca 600 g
  • salt och peppar

Pestofyllning:

1 kruka basilika
1 st pinjenötter ca 50g
0.5 dl olivolja
0.5 dl parmesanost riven
1 st vitlöksklyfta

Tomatsås:

4.5 st mogna tomater ca 400 g
2 st salladslökar
1.5 msk tomatpuré
1 msk matolja
0.5 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk vinäger

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Plocka basilikabladen från stjälkarna. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Lägg det i en matberedare och mixa till puré. Tillsätt matoljan i en fin stråle. Rör ner riven ost och pressad vitlök.

2
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Lägg tomathack och salladslök i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och matolja. Låt det sjuda ca 2 minuter. Rör ner salt, socker och vinäger.

3
Lägg ut laxskivorna på arbetsbordet. Salta och peppra lätt. Lägg en klick pesto på varje. Rulla samman till paket.

4
Lägg rulladerna i smord eldfast form och fördela tomatsåsen över. Grädda mitt i ugnen tills laxen är genombakad, ca 25 minuter.

5
Nykokt färskpotatis eller pasta smakar gott till.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows