Du behöver
- 1 st kyckling
- salt och peppar
- 200 g champinjoner färska
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 2 tsk soja
- 1 krm dragon
- 1 st kronärtskocksbottnar
- 1 st purjolök
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka kycklingen. Dela den i portionsbitar. Krydda med salt och peppar.
2
Bryn kycklingbitarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en smord eldfast form.
3
Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har “kokat” in. Strö över mjölet och späd med vin, vatten och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter.
4
Smaka av med soja, fond, dragon, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
5
Stek mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
6
Ansa och strimla purjolöken under tiden. Förväll den i lite lättsaltat vatten. Skiva kronärtskocksbottnarna och värm dem lätt.
7
Lägg kronärtskocksbottnarna runtom kycklingen och strö över purjolöken.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows