Du behöver

  • 4 bitar laxfilé skinn- och benfria à 150 g
  • citronsaft pressad av 1
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 st purjolök
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning

Garnering:

50 g löjrom
citronskivor
dill
salt och peppar

Ugn: 225º

2 dl riven ost

Till servering:

sparris salladsblad, gurka
räkor
dill

Ugn: 225°

100 g röda druvor halverade och kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut laxfiléerna på arbetsbordet och droppa över citronsaft. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och skiva löken. Skala och skär morötter och rotselleri i tunna stavar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Lägg alla grönsakerna i en rymlig stekpanna eller traktörpanna, gärna som du kan servera direkt ifrån. Tillsätt vatten, vin, grädde och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 5 minuter.

3
Lägg ner laxfiléerna i pannan och sjud i ytterligare ca 5 minuter eller tills laxen är klar.

4
Garnera med en halv citronskiva på varje filé. Toppa med löjrom och dillvippa.

5
Bjud kokt potatis eller kokt ris till.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows