Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 200 g smör eller margarin
- mjölk ev 1 msk
Fyllning:
2 st äggvitor
4 msk socker
2 dl kokosflingor
1 tsk kakao
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med socker och finfördela matfettet i det. Arbeta raskt ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt 1 msk mjölk. Lägg degen kallt att vila en stund.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret och vispa på nytt till hårt skum. Vänd ner kakao och kokosflingor i smeten.
3
Tag fram degen och dela den i två lika stora bitar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 16×30 cm stora. Bred kokossmeten över och rulla samman dem som rulltårtor. Lägg rullarna kallt minst ett par timmar.
4
Skiva rullarna i ca 1/2 cm tjocka kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt kakorna kallna.