Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Limekräm:

2 msk vetemjöl
1 dl vatten
125 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt

Garnering:

400 g mandelmassa
karamellfärg ev
50 g mörk blockchoklad

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Blanda samman potatismjölet med vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

3
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna med måtten 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.

4
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg över en fuktig handduk eller låt kakan kallna under långpannan.

5
Blanda samman mjöl och vatten i en liten kastrull till limekrämen. Låt det koka upp under omrörning och koka någon minut. Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Låt krämen kallna.

6
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, rivet skal och pressad saft av 1 limefrukt. Klicka ner det lite i taget i den kokta krämen. Rör till en slät smet.

7
Bred krämen över den kalla kakan. Rulla samman den och låt den ligga på skarven.

8
Färga eventuellt mandelmassan. Kavla ut den mellan två plastfoliebitar tills den är så stor att den täcker rulltårtan. Lägg rulltårtan på mandelmassan och rulla samman den. Lägg kakan med skarven nedåt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn och spritsa choklad över mandelmassan.

9
Kakan går att frysa utan mandelmassa