Du behöver
- 1 st kyckling ca 1200-1400g
- 0.5 tsk rosmarin torkad
- 2 st vitlöksklyftor
- saft skal och av 1 citron
- 0.5 st chili liten röd
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
- 2 st sardellfiléer
- oliver ca 10 svarta
- 1 msk kapris
- hackad persilja
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen 6–8 bitar. Skölj och torka av dem.
2
Skala och pressa vitlöken. Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Blanda samman pressad vitlök med hackad chili, smulad rosmarin, olivolja och rivet citronskal. Gnid in kycklingdelarna med röran och låt det ligga i rumstemperatur ca 30 minuter.
3
Salta och peppra kycklingen lätt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingdelarna gyllene runtom. Lägg över dem i en eldfast form.
4
Vispa samman pressad citronsaft med tomatpuré, finhackade sardeller och vin. Häll det bredvid kycklingdelarna i formen. Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig. Ös kycklingen någon gång under tiden.
5
Strö över kapris och oliver. Stek i ytterligare några minuter i ugnen. Strö över hackad persilja.