Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl parmesanost nyriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 400 g pasta t
  • 100 g mortadella (korv)
  • 100 g parmaskinka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 st burk krossade tomater
  • 200 g mozzarellaost riven
  • salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet. Forma små runda köttbullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett.

2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.

3
Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlöksklyftan i lite matfett. Tag upp vitlöken och tillsätt, tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4
Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Strö över riven mozzarellaost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.