Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 st ägg
- 0.75 dl parmesanost nyriven
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk ströbröd
- 400 g pasta t
- 100 g mortadella (korv)
- 100 g parmaskinka
- 1 st vitlöksklyfta
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 st burk krossade tomater
- 200 g mozzarellaost riven
- salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet. Forma små runda köttbullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett.
2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
3
Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlöksklyftan i lite matfett. Tag upp vitlöken och tillsätt, tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4
Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Strö över riven mozzarellaost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.