Du behöver
- 2 st aubergine eller 4 små
- 400 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st röda paprikor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 tsk basilika
- 2 st tomater burkar krossade
- 200 g mozzarellaost riven
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och paprikan. Låt allt brynas tills det är jämnt smuligt.
2
Krydda med salt, peppar och basilika. Tillsätt tomatkrosset och låt allt puttra samman ca 15-20 minuter. Rör då och då i det. Smaka av.
3
Ansa auberginerna och skär dem på längden i ca 3-5 mm tjocka skivor. Täck en smord eldfast form i botten med dem. Fördela köttfärs över. Fortsätt att varva tills allt är slut. Det ska vara färs överst. Strö över riven mozzarellaost.
4
Baka mitt i ugnen ca 35-45 minuter. Täck formen med aluminiumfolie efter ca 15 minuter.