Du behöver

  • 2 st aubergine eller 4 små
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk basilika
  • 2 st tomater burkar krossade
  • 200 g mozzarellaost riven

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och paprikan. Låt allt brynas tills det är jämnt smuligt.

2
Krydda med salt, peppar och basilika. Tillsätt tomatkrosset och låt allt puttra samman ca 15-20 minuter. Rör då och då i det. Smaka av.

3
Ansa auberginerna och skär dem på längden i ca 3-5 mm tjocka skivor. Täck en smord eldfast form i botten med dem. Fördela köttfärs över. Fortsätt att varva tills allt är slut. Det ska vara färs överst. Strö över riven mozzarellaost.

4
Baka mitt i ugnen ca 35-45 minuter. Täck formen med aluminiumfolie efter ca 15 minuter.