Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt
  • 100 g mörk choklad smält
  • 2 dl crème fraîche 34 %
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl pistaschnötter hackade, eller hasselnötter

Till serveringen:

citronkesella
choklad lagad
pistaschnötter hackade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner smält choklad och nötter.

2
Tillsätt hårt vispad creme fraiche.

3
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.

4
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda våfflan. Låt våfflorna svalna på bakgaller.

5
Servera med en klick citronkesella, flagad choklad och hackade pistaschnötter.


Kommentar:
Smält chokladen i bitar i mikron, ca 1-2 minuter.