Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 0.5 krm salt
- 100 g mörk choklad smält
- 2 dl crème fraîche 34 %
- 1 msk strösocker
- 0.5 dl pistaschnötter hackade, eller hasselnötter
Till serveringen:
citronkesella
choklad lagad
pistaschnötter hackade
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vispa samman vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner smält choklad och nötter.
2
Tillsätt hårt vispad creme fraiche.
3
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.
4
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda våfflan. Låt våfflorna svalna på bakgaller.
5
Servera med en klick citronkesella, flagad choklad och hackade pistaschnötter.
Smält chokladen i bitar i mikron, ca 1-2 minuter.