Du behöver
- 2 dl vetemjöl ca 120 g
- 1 dl vatten
- 0.5 krm salt
- 1 st äpple grovrivet
- 2 msk punsch
- 2 dl mellangrädde
- 1.5 msk smör smält
Till serveringen:
glass kanelsmak
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vispa samman vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner äpplet och punschen.
2
Tillsätt hårt vispad grädde och smör.
3
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.
4
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda gyllenbruna våfflor. Låt dem svalna på bakgaller.
5
Servera med kanelglass.
Kanelglass gör du enkelt genom att röra vaniljglass mjuk med kanel. Frys igen.