Du behöver
- kotlettrad ca 1200 g med ben
- 1 tsk salt + 3
- 1 krm svartpeppar
- 9 st potatis
- 2 st gula lökar
- 3.5 st äpplen
- vitkål ca 1 liter strimlad
- 1 tsk kummin
- bladpersilja hackad
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman 1 tsk salt med svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet på ett stort eldfast fat eller i långpannan. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Det tar ca 1 1/2 timme för köttet att bli klart i ugnen, temperaturen i köttet ska vara 75°.
2
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. När det återstår ca 1 timme av köttets stektid lägger du potatisen runtom köttet. Ringla över lite matfett och salta. Rör om. Ställ tillbaka fatet i ugnen och stek i ytterligare ca 30 minuter.
3
Skala lökarna och skär dem i klyftor, lägg dem på fatet bredvid potatisen. Stek i ytterligare ca 15 minuter.
4
Strimla kålen. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg kål och äpple på samma fat och rör om lite. Strö över kummin. Ser det torrt ut så häll eventuellt lite buljong över. Stek i ytterligare ca 15 minuter.
5
När allt är klart så lossa köttet från benen och skär det i skivor.