Du behöver

  • kotlettrad ca 1200 g med ben
  • 1 tsk salt + 3
  • 1 krm svartpeppar
  • 9 st potatis
  • 2 st gula lökar
  • 3.5 st äpplen
  • vitkål ca 1 liter strimlad
  • 1 tsk kummin
  • bladpersilja hackad

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman 1 tsk salt med svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet på ett stort eldfast fat eller i långpannan. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Det tar ca 1 1/2 timme för köttet att bli klart i ugnen, temperaturen i köttet ska vara 75°.

2
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. När det återstår ca 1 timme av köttets stektid lägger du potatisen runtom köttet. Ringla över lite matfett och salta. Rör om. Ställ tillbaka fatet i ugnen och stek i ytterligare ca 30 minuter.

3
Skala lökarna och skär dem i klyftor, lägg dem på fatet bredvid potatisen. Stek i ytterligare ca 15 minuter.

4
Strimla kålen. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg kål och äpple på samma fat och rör om lite. Strö över kummin. Ser det torrt ut så häll eventuellt lite buljong över. Stek i ytterligare ca 15 minuter.

5
När allt är klart så lossa köttet från benen och skär det i skivor.