Du behöver

  • 600 g rödspättafilé
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk fänkålsfrö stött
  • 0.5 st dill bunt
  • 2 st purjolök
  • 3 st morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 tsk pressad citronsaft

Garnering:

stenbitsrom dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Lägg ut den på bordet och krydda med salt, peppar och fänkål. Lägg en liten kvist dill i på varje.

2
Rulla samman filéerna och lägg dem med köttsidan utåt.

3
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs grönsakerna i lite matfett ca 5 minuter.

4
Lägg fiskrullarna ovanpå grönsakerna och häll buljong och citronsaft över. Klicka ner smöret och låt allt sjuda på svag värme under lock ca 6-7 minuter.

5
Garnera fiskrullarna med lite stenbitsrom och dillvippor. Kokt ris eller kokt potatis är gott till.


Kommentar:
När du lagar fiskgrytan kan du använda både, torsk, kolja eller sej. Fisksorterna är nära släktingar.