Du behöver
- 600 g rödspättafilé
- salt och peppar
- 0.5 tsk fänkålsfrö stött
- 0.5 st dill bunt
- 2 st purjolök
- 3 st morötter
- 2 msk smör eller margarin
- 2 dl fiskbuljong
- 2 tsk pressad citronsaft
Garnering:
stenbitsrom dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Lägg ut den på bordet och krydda med salt, peppar och fänkål. Lägg en liten kvist dill i på varje.
2
Rulla samman filéerna och lägg dem med köttsidan utåt.
3
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs grönsakerna i lite matfett ca 5 minuter.
4
Lägg fiskrullarna ovanpå grönsakerna och häll buljong och citronsaft över. Klicka ner smöret och låt allt sjuda på svag värme under lock ca 6-7 minuter.
5
Garnera fiskrullarna med lite stenbitsrom och dillvippor. Kokt ris eller kokt potatis är gott till.
När du lagar fiskgrytan kan du använda både, torsk, kolja eller sej. Fisksorterna är nära släktingar.