Du behöver
- 400 g grytbitar av griskött
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 100 g fläsk rökt
- 2 st morötter
- 2 st purjolök
- 200 g champinjoner
- potatis ca 8-10
- 3 dl rödvin
- 3.5 dl köttbuljong
- 0.5 tsk rosmarin
- 0.5 msk grönpeppar finhackad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i lika stora bitar ca 2×2 cm. Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd köttbitarna i mjölet. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom. Lägg över köttet i en gryta.
2
Tärna det rökta fläsket. Ansa och skär svampen i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna. Skala och skär potatisen i tärningar.
3
Lägg alla grönsakerna, potatisen och fläsket i grytan. Späd med vin och buljong. Tillsätt kryddorna. Låt allt puttra under lock ca 25 minuter. Späd eventuellt med m buljong om grytan ser torr ut. Smaka av med salt och peppar.