Du behöver

  • 600 g torsk helst ryggbitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten + 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • citron rivet skal av 1

Ugn: 175°

1.5 dl mjölk
2.5 msk smör eller margarin
1 st ägg
salt och peppar

Ugn: 200°-250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lök, morötter och rotselleri. Skär allt i små tärningar. Fräs grönsakerna i lite olivolja en stund.

2
Tillsätt salt, peppar, tomatkross, tomatpuré, vatten, citronsaft, smulad buljongtärning och lagerblad. Låt allt puttra samman ca 10 minuter.

3
Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna. Salta.

4
Häll tomatröran i en smord eldfast form. Lägg fisken ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.

5
Blanda under tiden hackad vitlök, hackad persilja och rivet citronskal. Strö blandningen över den nystekta fisken. Bjud kokt ris, gärna smaksatt med saffran till.

6
Garnera med svart kaviar.