Du behöver
- 600 g torsk helst ryggbitar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- olivolja
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten + 1 tsk pressad citronsaft
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 st lagerblad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 0.5 dl persilja finhackad
- citron rivet skal av 1
Ugn: 175°
1.5 dl mjölk
2.5 msk smör eller margarin
1 st ägg
salt och peppar
Ugn: 200°-250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala lök, morötter och rotselleri. Skär allt i små tärningar. Fräs grönsakerna i lite olivolja en stund.
2
Tillsätt salt, peppar, tomatkross, tomatpuré, vatten, citronsaft, smulad buljongtärning och lagerblad. Låt allt puttra samman ca 10 minuter.
3
Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna. Salta.
4
Häll tomatröran i en smord eldfast form. Lägg fisken ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
5
Blanda under tiden hackad vitlök, hackad persilja och rivet citronskal. Strö blandningen över den nystekta fisken. Bjud kokt ris, gärna smaksatt med saffran till.
6
Garnera med svart kaviar.