Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 4 st äggnudlar port.
- 1 kruka basilika
- 1 kruka mynta
- 1/2-1 st röd chili
- saft och skal av 1 lime
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2-1 tsk svartpeppar
- 1 msk fisksås
- olivolja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ringla över lite olivolja. Dela eventuellt nudlarna i mindre bitar.
2
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och tag bort hinnorna. Finhacka den. Plocka loss bladen från örterna. Hacka bladen.
3
Fräs vitlök, chili och några stjälkar från örterna i lite olivolja på svag värme tills löken är mjuk och glansig. Tag upp stjälkarna.
4
Tillsätt rivet skal och pressad saft av limen, svartpeppar och fisksås. Låt det koka upp. Lägg i räkorna och tag pannan från värmen. Låt den stå ca 10 minuter. Tillsätt äggnudlarna och låt allt bli genomvarmt. Strö över örterna.