Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 st äggnudlar port.
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1/2-1 st röd chili
  • saft och skal av 1 lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2-1 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • olivolja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ringla över lite olivolja. Dela eventuellt nudlarna i mindre bitar.

2
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och tag bort hinnorna. Finhacka den. Plocka loss bladen från örterna. Hacka bladen.

3
Fräs vitlök, chili och några stjälkar från örterna i lite olivolja på svag värme tills löken är mjuk och glansig. Tag upp stjälkarna.

4
Tillsätt rivet skal och pressad saft av limen, svartpeppar och fisksås. Låt det koka upp. Lägg i räkorna och tag pannan från värmen. Låt den stå ca 10 minuter. Tillsätt äggnudlarna och låt allt bli genomvarmt. Strö över örterna.