Du behöver

  • 250 g kycklingfilé kokt
  • 6 skiva vitt bröd
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlök klyfta
  • 1/2-1 tsk chilipulver stark
  • 1.5 dl valnötter
  • 2.5 dl grädde
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2.5 dl parmesanost nyriven
  • 15 g choklad (criollo)
  • oregano muskotnöt
  • salt och peppar
  • 1 tsk gurkmeja

Tillbehör:

potatis ca 15 kokta
salladsblad
ägg kokt
oliver paprikaringar

Det här behövs för ca 5?6 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i små bitar. Skala och hacka rödlöken. Kantskär brödet. Hacka valnötterna.

2
Lägg brödet i buljongen och låt det suga upp vätska.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kycklingen och låt allt fräsa i lite matfett tills det är gyllene.

4
Krama den mesta buljongen ur brödet och mosa det. Rör ner det i kycklingröran, eventuellt med lite mera matfett under kraftig omrörning.

5
Tillsätt valnötter, grädde, hälften av buljongen, knappt 2 dl, parmesanost och chilipulver. Riv chokladen och rör ner den. Smaka av med oregano, salt, peppar gurkmeja och muskotnöt. Späd eventuellt med mera buljong.

6
Lägg upp vackert på tallrik med kokt potatis, salladsblad, oliver, ägg och paprikaring.


Kommentar:
Du kan spara hönsbuljongen för att spä ut röran vid eventuell uppvärmning.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows