Du behöver
- 250 g kycklingfilé kokt
- 6 skiva vitt bröd
- 1 st rödlök
- 1 st vitlök klyfta
- 1/2-1 tsk chilipulver stark
- 1.5 dl valnötter
- 2.5 dl grädde
- 4 dl hönsbuljong
- 2.5 dl parmesanost nyriven
- 15 g choklad (criollo)
- oregano muskotnöt
- salt och peppar
- 1 tsk gurkmeja
Tillbehör:
potatis ca 15 kokta
salladsblad
ägg kokt
oliver paprikaringar
Det här behövs för ca 5?6 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i små bitar. Skala och hacka rödlöken. Kantskär brödet. Hacka valnötterna.
2
Lägg brödet i buljongen och låt det suga upp vätska.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kycklingen och låt allt fräsa i lite matfett tills det är gyllene.
4
Krama den mesta buljongen ur brödet och mosa det. Rör ner det i kycklingröran, eventuellt med lite mera matfett under kraftig omrörning.
5
Tillsätt valnötter, grädde, hälften av buljongen, knappt 2 dl, parmesanost och chilipulver. Riv chokladen och rör ner den. Smaka av med oregano, salt, peppar gurkmeja och muskotnöt. Späd eventuellt med mera buljong.
6
Lägg upp vackert på tallrik med kokt potatis, salladsblad, oliver, ägg och paprikaring.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Du kan spara hönsbuljongen för att spä ut röran vid eventuell uppvärmning.