Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 msk kakao

Ugn: 175°

Glassfyllning:

4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 st äggulor

Garnering:

strössel

Det här behövs för ca 6-8 port:

Gör så här

1
Riv mandelmassan, gärna i matberedaren. Blanda massan med ägg, vitor och kakao. Vispa det pösigt.

2
Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, som antingen är välsmord och bröad eller som på bilden klädd med bakfolie. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Låt den kallna.

3
Vispa grädde, pulverkaffe och florsocker till hårt skum. Vispa sist ner äggulorna.

4
Häll smeten på den kalla mandelbottnen och frys tårtan i minst 3 timmar. Tina tårtan ca 30 minuter innan den serveras. Strö över strössel, ät och njut!


Kommentar:
Blanda gärna ut kaffepulvret med lite av grädden innan det blandas med resten av grädden.