4–6 portioner
Du behöver
- 500 g blandfärs
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk hela tomater
- 1 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
Ostsås:
6 dl mild naturell yoghurt
4 dl riven ost
2 äggulor
12 lasagneplattor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färs och pressad vitlök. Bryn tills allt har fått lite färg och är jämnt smuligt.
2
Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomater och smulade örtkryddor. Mosa tomaterna lite och låt allt puttra ca 8-10 minuter. Smaka av.
3
Vispa samman äggulorna och tillsätt yoghurt och det mesta av osten.
4
Lägg lite ostsås i botten på smord eldfast form. Varva lasagneplattor med köttfärssås och ostsås. Avsluta med ostsåsen. Strö över resterande ost.
5
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
6
Bjud en sallad och oliver till.