4–6 portioner

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika

Ostsås:

6 dl mild naturell yoghurt
4 dl riven ost
2 äggulor
12 lasagneplattor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färs och pressad vitlök. Bryn tills allt har fått lite färg och är jämnt smuligt.
2
Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomater och smulade örtkryddor. Mosa tomaterna lite och låt allt puttra ca 8-10 minuter. Smaka av.
3
Vispa samman äggulorna och tillsätt yoghurt och det mesta av osten.
4
Lägg lite ostsås i botten på smord eldfast form. Varva lasagneplattor med köttfärssås och ostsås. Avsluta med ostsåsen. Strö över resterande ost.
5
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
6
Bjud en sallad och oliver till.