Du behöver
- 4 st biff ca 1 cm tjocka
- 1 msk smör eller margarin
- salt vitpeppar
Rödvinssås:
1 st schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1.5 dl köttsky eller buljong
2 dl rödvin
1 krm timjan
1 st lagerblad
5 st svartpepparkorn krossade
1 msk arrowrotmjöl eller potatismjöl
1 msk vatten
Ta alltid fram kött ur kylen någon timme innan det ska tillagas. Torka av fukten, krydda gärna, men salta inte förrän det är stekt.
Är köttet fruset, tina det så långsamt som möjligt, eftersom köttsaften annars rinner ur och köttet blir torrt.
En bra stekregel är att inte börja steka förrän fettet har ”tystnat” i pannan. Lägg inte för mycket kött i stekpannan samtidigt, utan stek i omgångar. Diska av stekpannan mellan varje stekomgång.