Du behöver

  • 500 g kycklingfiléer
  • salt peppar
  • 4 msk tikkapasta
  • 6 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • sesamfrön
  • matolja

Ugn: grill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Salta och peppra dem. Lägg köttet i en skål.

2
Blanda samman tikkapasta med yoghurt, pressad citronsaft, riven ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta.

3
Häll blandningen över köttet och rör om så att allt täcks med blandningen. Täck över skålen och ställ den kallt minst 1 timme.

4
Trä upp kycklingbitarna på spett. Lägg dem på ett galler över en liten långpanna. Strö över sesamfrön och ringla över lite matolja.

5
Grilla spetten i ugnen ca 15 minuter. Vänd dem då och då under tiden.

6
Bjud spetten med limeklyftor och Puppodums. Svamp- och linscurry och någon raita är också gott till.

Tips! Puppodums är spröda lätta salta bröd som påminner om chips. De finns att köpa i livsmedelsaffärer och du tillagar dem enkelt i mikrovågsugnen eller i fritösen. Använder du träspett så lägg dem i blöt i kallt vatten en stund innan de ska användas.